Sådan slettes din Facebook-konto (og fordele og ulemper ved at gøre det)

Anonim

Skandalen med Facebook og politisk konsulentfirma Cambridge Analytica har skabt en kampagne, som det sociale netværk sandsynligvis ikke ønskede at se: #deleteFacebook.

Den hashtag, der vises på Twitter, der blev lanceret efter Facebook's meddelelse, suspenderede Cambridge Analytica for upassende profilinformation. Firmaet har efter sigende fået adgang til de personlige oplysninger om titusindvis af Facebook-brugere og brugt den til at målrette vælgerne i 2016-valget.

Åbenbaringen rejser bekymringer over Facebooks rolle i at bevare sin platform mod russisk indblanding og beskytte brugerdata fra tredjeparter.

Facebook indrømmede det vidste om datautbrud for mere end to år siden hjalp med at gnistre oprettelsen af ​​#deleteFacebook, som er begyndt at gøre rundene på Twitter:

Alle de sider, der garner kan lide såsom,
"Som om du husker ..."
"Fortæl denne person, de ser smukke ud"
"Sig Amen"
"90% af folk kan ikke løse dette puslespil, giv dit svar"
Osv. Osv.
Folk har brug for at realisere alt lige data mining. #DeleteFacebook

- 亅 Φ Ν Δ Η ₭ I レ レ ッ (@ deathbyd3s1gn) 17. marts 2018

Der er liv efter Facebook. Jeg har været Facebook gratis i flere år, og det er mere end ok. Jeg forbliver informeret og forbundet. # BoycottFacebook # DeleteFacebook

- Melanie Miller (@ melmiller75) 18. marts 2018

Endelig slettet min @facebook-konto. Hvis du er vred på hvad facebook har gjort med vores data så bare #deletefacebook Vi flyttede alle fra MySpace, vi kan også gå videre fra facebook. Husk vi er ikke kunderne, vi er produktet #CambridgeAnalytica

- Eric (@ecarpen) 17. marts 2018

Hvis dette endelig har skubbet dig over kanten mod at afslutte Facebook, er her dine muligheder:

Deaktiver din konto. Ifølge Facebook deaktiveres denne bevægelse din profil og fjerner de fleste af de kommentarer eller fotos, du har delt. Oplysninger som direkte beskeder til venner og dit navn på en anden persons venneliste kan stadig vises. Din konto genaktiveres, når du logger ind. Også vigtigt: Hvis du bruger tjenester, hvor et Facebook-login er påkrævet, vil det også genaktivere din konto, hvilket betyder, at alt er gendannet.

Slet din konto. Hvis du er seriøs om at fjerne Facebook fra dit liv, kan du anmode om at have din konto slettet. Som indstillingen tyder på, fjernes alt, der er bundet til din konto. Facebook siger, at det kan tage op til 90 dage at få alle fotos, statusopdateringer og andre oplysninger helt fjernet. Under processen kan ingen se din konto. Sletning betyder også, at der ikke er flere kommentarer til websteder, der kræver Facebook-login. Det kan også påvirke, hvordan du får adgang til apps, hvis du vælger at logge ind med dine Facebook-legitimationsoplysninger.

Hvad med Instagram? Noget at huske, hvis du virkelig vil undslippe Facebook: De ejer også Instagram. Så hvis du er seriøs om ikke at have dine oplysninger i nærheden af ​​Facebook, vil du måske overveje et alternativ.